Blog launched: November 10, 2009

Sunday, June 12, 2011

Petrorhagia glumacea and a guest

AAA2902 [Petrorhagia glumacea]
Mt. Mainalo: 20/07/2008, Photo © Tony Taglides

3 comments:

  1. Παρακολουθώ εδώ και λιγο καιρό το ιστολόγιό σας και μου αρέσουν πολύ οι φωτογραφίες σας. Εκτιμώ πολύ τη δουλειά σας. Θα μου επιτρέψετε όμως μια μικρή διόρθωση. Το φυτό αυτό δεν είναι Geranium. Σίγουρα είναι κάποιο γένος της οικογένειας Caryophyllaceae. Τα χαρακτηριστικά βράκτια που φαίνονται και στη φωτογραφία παραπέμπουν σε Petrorhagia (και το σχήμα των πετάλων ίσως σε P. glumacea;).

    ReplyDelete
  2. Κατερίνα,

    Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αλλά και για την παρατήρηση σχετικά με την ταυτότητα του άνθους. Απέχω πολύ από το αλάθητο στον τομέα των φυτών [και όχι μόνο], σε έναν τομέα ο οποίος σχετικά πρόσφατα προστέθηκε στα ενδιαφέροντά μου. Ευπρόσδεκτη λοιπόν κάθε σου σχετική παρατήρηση. Θα διερευνήσω το θέμα με την πρώτη ευκαιρία. Και πάλι σ’ ευχαριστώ.

    Tagton

    ReplyDelete
  3. Κατερίνα,

    Όπως θα έχεις ήδη παρατηρήσει, έχω μετονομάσει το “Geranium” σε Petrorhagia glumacea. Η προσωπική μου έρευνα στα βοηθήματά μου δεν έφερε καρπούς, όμως κάποιοι πολύτιμοι φίλοι/ες [που εγώ τους θεωρώ ειδικούς στα θέματα αυτά κι ας το αρνούνται από σεμνότητα], επιβεβαίωσαν ότι η παρατήρησή σου ήταν απόλυτα σωστή. Και πάλι σ΄ ευχαριστώ. Όπως ευχαριστώ και όσους φίλους/ειδικούς είχαν την καλοσύνη να επιβεβαιώσουν την ορθότητα της παρατήρησής σου.

    Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν συνέχιζες να παρακολουθείς το blog με το ίδιο κριτικό μάτι.

    Tagton

    ReplyDelete