Blog launched: November 10, 2009

Saturday, August 11, 2018

Total lunar eclipse 2018

803_2198 [Total lunar eclipse 2018]

While planning the eclipse shoot, I fancied capturing the whole duration of the eclipse in one composite shot. 
When I arrived on the spot, I realized - to my frustration - there was nothing more impossible, given the unusually long duration of the eclipse and the limitations of my equipment. So, I had to compromise and shoot only the first half of it, as seen above.

In the center of the picture, above the Temple of Poseidon, one can see the planet Mars, the guest star of the night!


Photographed at Sounio on July 27, 2018

 
Please click on the picture for a better view.

 

5 comments:

  1. Δηλαδή ΠΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗ θα μπορούσε να είναι αυτή η φωτογραφία;;; Εννοώ αν δεν συνέτρεχαν οι λόγοι που επικαλείσαι; Θα μας τρελάνεις φίλε;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πρόκειται για παρανόηση, Ρένα μου. Ίσως κακή διατύπωση. Με το σχόλιό μου εννοούσα ότι το είχα σχεδιάσει διαφορετικά και έπεσα έξω. Δεν είμαι καθόλου δυσαρεστημένος με το παρόν αποτέλεσμα. Απεναντίας! "Πολύ απεναντίας!" θα έλεγα. [Για να πρωτοτυπήσω γλωσσικά.]

      Delete
  2. Να πάρει η ευχή! Δεν προέβλεψα να αγοράσω ψωμί για μια εβδομάδα! Σίγουρα θα γκρεμίστηκαν όλοι οι φούρνοι αφού είναι μια από τις ελάχιστες φορές που είσαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα! Τελειοθήρα!

    ReplyDelete
  3. άριστα !!
    σάς ευχαριστούμε

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ’ ευχαριστώ, pan. Πρόθεσή μου και προσπάθειά μου … το κατά δύναμιν καλλίτερο για τους φίλους του blog. Ευτυχώς η προσπάθεια κάπου-κάπου αποδίδει. Να είσαι πάντα καλά.

      Delete